آلمان پس از آمريكا و ژاپن سومين قدرت صنعتي جهان است. بهبود اقتصادي اين كشور پس ازجنگ جهاني دوم «معجزه اقتصادي آلمان» خوانده شده است. صنايع مهم شامل الكتريكي, مكانيكي, مواد شيميايي, منسوجات, غذايي و وسايل نقليه است. صنايع سنگين و مهندسي در منطقه روهر, شيميايي در شهرهاي كنار رود راين و وسايل نقلية موتوري در مراكز بزرگ ايالتي مانند اشتوتگارت تمركز دارد. از آغاز دهه ١٩٨٠ رشد .....................
اطلاعات کلی
پایتخت: برلین |
زبان رسمی: آلمانی |
نوع حکومت: جمهوری فدرال |
واحد پول: یورو |
مذهب: كليساهاي مختلف پروتستان ( عمدتاً لوتري)، كاتوليك رومي , اسلام سني | |
امید طول عمر: ٥ /٧٣ سال |
رشد سالانه جمعیت: ٠٢/ درصد |
جمعیت: 82,424,609نفر
ميزان باسوادي: نزديك به۱۰۰%سنين تحصيل اجباري:۶تا ١٨ سال. تعداد دانشگاه: ٨(شامل دانشگاه آزاد و مؤسسات همطراز با دانشگاه).
آلمان پس از آمريكا و ژاپن سومين قدرت صنعتي جهان است. بهبود اقتصادي اين كشور پس ازجنگ جهاني دوم «معجزه اقتصادي آلمان» خوانده شده است. صنايع مهم شامل الكتريكي, مكانيكي, مواد شيميايي, منسوجات, غذايي و وسايل نقليه است. صنايع سنگين و مهندسي در منطقه روهر, شيميايي در شهرهاي كنار رود راين و وسايل نقلية موتوري در مراكز بزرگ ايالتي مانند اشتوتگارت تمركز دارد. از آغاز دهه ١٩٨٠ رشد كلاني در صنايع تكنولوژي پيشرفته روي داده است. آلمان بجز زغالسنگ و زغالسنگ قهوهاي و ذهيار نسبتا كوچك سنگ آهن، بوكسيت، سنگ مس، نيكل، قلع، نقره، پتاس و نمك، ذخاير طبيعي نسبتا كمي دارد و شديداً به واردات متكي است. عرضه نيروي كار با كمبود روبرو بوده است و تعداد زيادي «كارگر مهمان» (گاست اربايتر) – بويژه از تركيه و يوگسلاوي سابق – به كار گرفته شدهاند. از كمبود نيروي كار در غرب كشور با مهاجرت از شرق، جمهوري دموكراتيك آلمان سابق, نيز مواجه شده است. تعداد افراد شاغل در صنايه خدماتي نزديك به دو برابر كاركنان صنعت توليدي است. بانكداري و امور مالي از منابع مهم درآمد ارز خارجي است، و فرانكفورت يكي از مراكز اصلي امور مالي و تجاري در جهان است. اتحاد دو آلمان در اكتبر ١٩٩٠ مشكل بزرگي را در پيش روي اقتصاد اين كشور قرار داد. در گذشته جمهوري دموكراتيك آلمان داراي موفقترين اقتصاد در بين كشورهاي عضو شوراي همكاري متقابل (كمكون) بود، ولي بر حسب توليد، كيفيت، طرح، سوددهي و سطح زندگي در مقايسه با آلمان غربي عقب افتاده بود. يك تراست – تروي هنداشتالت – به منظور نظارت بر خصوصي كردن ٨٠٠٠ بنگاه دولتي درآلمان شرقي تشكيل شد. صنايع مهم جمهوري دموكراتيك سابق شامل ماشين آلات و وسايل حمل و نقل، فولاد، سيمان، مواد شيمايي، كودسازي و پلاستيك است. ولي بسياري از اين صنايع در رقابت با همتاي خود در غرب ناتوان بوده است. براي مثال در ١٩٩١ توليد اتومبيل در كارخانهاي تراباند و وارتبورگ متوقف شد، و با خريد اين كارخانه از طرف آلمان غربي، توليد مدلهاي غربي در آنها شروع گشت. با اين حال بسياري ديگر از بنگاههاي آلمان شرقي ور شكست شدهاند، و در اواخر ١٩٩٢ ميزان بيكاري در جمهوري دموكراتيك سابق نزديك به ٢٠% و با سرعت در حال افزايش بود. محصولات مهم كشاورزي و دامداري آلمان شامل رازك (براي آبجو)، انگور (براي شراب)، چغندر قند، گنام، جو و لبنيات است. مزارع اشتراكي جمهوري دموكراتيك آلمان سابق – كه احتياجات اساسي مواد خوراكي آن كشور را رفع ميكرد در ١٩٩٠ و ١٩٩١ خصوصي گشت. جنگلها نزديك به يك سوم كشور را پوشانده است و صنعت چوب رو به رشدي را تأمين ميكند.
منبع : سایت جس جو